جدیدترین مطالب در حوزه جراحی مغز و اعصاب را در این سایت دنبال کنید

  • Info@dreshraghi.com

نکات قبل از عمل

بیمار پس از مراجعه به پزشک و پس از تشخیص پزشک متخصص مبنی بر لزوم انجام عمل جراحی ، ملزم به انجام یک سری آزمایشات است که بنا بر سن و وضعیت جسمانی و همچنین نوع عمل متفاوت می باشد و تاکید می شود که این آزمایشات تنها بر اساس ضرورت تجویز شده و انجام آن کاملا ضروری می باشد. حتی اگر فرد احساس کند که از سلامتی فیزیولوژیکی خوبی برخوردار است و مشکلی ندارد باز هم باید این آزمایشات را انجام داد زیرا نتایج این آزمایشات می تواند متخصص بیهوشی را در دادن نوع داروهای مورد استفاده جهت بیهوشی راهنمایی کرده و عوارض داروها را جهت فرد بیمار به حداقل ممکن برساند .معمولا ازمایشات در بیمارستان و قبل از عمل انجام میشود ولی گاهی بر حسب ضرورت، پزشک درخواست ازمایش قبل از بستری شدن میکند.
بیماران بالای 40 سال لازم است قبل از بیهوشی توسط پزشک قبل معاینه شده و اجازه عمل بگیرند. در صورت مشکل داخلی مثل آسم یا مرض قند مشاوره داخلی هم لازم است. بر اساس شرایط بیمار پزشک معالج پیشنهاد انجام این مشاوره ها را قبل از بستری شدن یا در زمان بستری و قبل از عمل خواهد کرد.

انجام رادیوگرافی جهت بیماران با سن بالا و همچنین نوارقلب، اکو، سونوگرافی، چک علائم حیاتی و غیره نیز هریک در جای خویش می تواند ضریب ایمنی عمل جراحی را بالا برده و سلامتی فرد بیمار را تضمین کند چرا که مثلا کنترل فشارخون بیمار یا کنترل قندخون بیماران دیابتیک، تجویز داروهای آرامبخش قبل از عمل جراحی و یا داروهای قلبی جهت افرادی که مشکل قلبی دارند و مواردی از این قبیل می تواند در ارائه یک خدمت بدون نقص به بیمار کمک شایانی کنند. در صورتیکه مشکلات زیر را دارید پزشک را مطلع کنید: تب، علائم سرماخوردگی، ناراحتی معده، اسهال و هرگونه حساسیت دارویی.

اگر سیگاری هستید اکیدا توصیه میشود دو هفته یا حداقل یک هفته قبل از عمل سیگار را قطع کنید. این کار به کاهش عوارض بیهوشی و ترمیم بهتر زخم و کاهش میزان عفونت کمک می کند.

بیمار باید حتما رعایت کند خالی بودن معده قبل از انجام عمل می باشد که نخوردن غذا حدود 6 الی 8 ساعت قبل از عمل می باشد. تاکید می شود که این دستورات جدی گرفته شود زیرا در اثر برگشت مواد غذایی از معده ممکن است این مواد وارد ریه شده و علاوه بر انسداد مجاری تنفسی و ایجاد اشکال در تنفس بیمار، باعث ایجاد عفونت ریه ها نیز گردد.

مورد دیگری که جهت آمادگی قبل از عمل باید رعایت شود تمیز کردن موهای محل عمل، قبل از عمل و یا موارد دیگری از قبیل چسب، داروهای محلی و غیره می باشد که این کار باید به طور کامل صورت گرفته و هنگام انجام آن دقت لازم را نمود تا پوست بدن خراشیده یا بریده نشود زیرا این خراشیدگی ها محل رشد میکروب شده و ممکن است این میکروبها به ناحیه عمل وارد شده و ایجاد عفونت نمایند.

دقت نمایید هرگونه زیورآلات، ساعت مچی، دندان مصنوعی و خلاصه هر جسم فلزی که باشد باید از بدن خارج شود زیرا خطر سوختگی در هنگام عمل و در تماس پوست با اشیا فلزی وجود دارد. در صورتی که یکی از زیورآلات قابل خارج کردن نیست حتما به پرستار اطلاع دهید.

مورد دیگر آمادگی قبل از عمل، بیرون آوردن تمامی لباسهای شخصی بیمار و پوشیدن لباس مخصوص اتاق عمل (گان) می باشد که این کار باید به صورت کامل انجام گیرد.

پاسخ دادن صحیح و دقیق به سوالات متخصص بیهوشی کمک شایانی به سلامت بیمار کرده و هرگونه اطلاعات غلط می تواند روند خدمت رسانی را به مخاطره بیندازد. اگر از داروی خاصی یا مواد مخدر استفاده میکنید پزشک معالج و متخصص بیهوشی را در جریان بگزارید.

بیماران محترم باید این نکته را بدانند که پزشک محرم اسرار آنان بوده و هرگز این اطلاعات به جایی بروز نمی کند . حفظ آرامش قبل از عمل کمک زیادی به روند بیهوشی بیمار می کند و بیماران باید آسوده خاطر باشند که در جریان عمل و در حین بیهوشی هیچگونه دردی را حس نکرده و تنها مانند خوابی عمیق به راحتی پس از پایان عمل بیدار می شوند.

نکته دیگر اینکه قبل از عمل باید مثانه بیمار خالی باشد و بیمارانی که لوله ادراری ندارند باید این مسئله را به ویژه رعایت کنند.

در پایان یادآوری می شود که تیم جراحی و بیهوشی همواره مراقب سلامت بیمار از لحظه ورود به اتاق عمل تا لحظه خروج از اتاق عمل می باشند و هرگونه توصیه ای از طرف آنان، به نفع بیمار و در جهت بهبودی وی می باشد.

انجام عمل جراحی روندی است که محدود به یک چند ساعت حین انجام آن نمیشود. این روند از قبل از جراحی شروع شده و تا بعد از آن ادامه میابد. در این مراحل رعایت نکات بسیاری الزامی است. رعایت این نکات امکان میدهد که بیهوشی یا بیحسی بیمار در حین عمل جراحی و خود عمل جراحی با کمترین احتمال مشکلات انجام شود.

توصیه های دارویی

شما باید جراح را از مصرف دارو های خود مطلع سازید. او به شما خواهدگفت چه دارویی را مصرف کنید و مصرف کدام دارو را ادامه ندهید.
اگر به مواد خاصی حساسیت دارید در اسرع وقت پزشک خود را مطلع کنید. به خصوص اگر این حساسیت به نیکل یا کروم است.
از پزشک خود بخواهید توصیه های لازم را در خصوص مصرف داروهایی مانند قرص های مسکن، قرص های خواب آور آرام بخش و یا داروهای ضد انعقادی به شما ارائه دهد. لطفا یک لیست از داروها و میزان مصرف آنها را که طی سه الی چهار هفته قبل از عمل جراحی داشته اید تهیه نموده و به پزشک خود نشان دهید. در صورتیکه که از داروهای زیر استفاده میکنید حتماً به پزشک و پرستار اطلاع دهید:

آسپرین، وارفارین، پلاویکس یا Osvixg، زالربان، ریواروکسابان، ایبوپروفن که باید یک هفته قبل از جراحی قطع شوند.

 انتقال به اتاق عمل

بیمار یک الی دو ساعت قبل از شروع جراحی به اتاق عمل فرستاده میشود. انتقال وی به اتاق عمل در صورتیکه نتواند راه برود با تخت یا صندلی چرخدار صورت میگیرد. در محوطه ورودی اتاق عمل، بیمار در یک اتاق انتظار همراه با بیماران دیگر، مدتی صبر کرده و سپس به اتاق اصلی که عمل جراحی در آن انجام میشود فرستاده میشود. اتاق عمل معمولا سردتر از بخش است.

در اتاق بیهوشی و یا اتاق عمل، پرسنل درمانی با لباس های یک شکل ولی با رنگ های کمی متفاوت فعالیت میکنند. همه آنها کلاهی پارچه ای بر سر و ماسکی در جلوی دهان و بینی خود قرار میدهند.

دیدگاه در"نکات قبل از عمل"

  1. مونیک

    سپاس از توصیه های ارزنده ی شما

  2. احمد

    سلام کسی که شربت اپیوم سه وعده در روز میخوره و قرار هست مثلا ساعت ۹ صبح عمل بشه و ساعت هفت صبح اولین وعده شربت رو استفاده میکنه و از اونجایی که میگن ۸ ساعت قبل عمل چیزی خورده نشه،بیمار بهتره چکار کنه شربت رو بخوره یا نخوره؟
    سپاس محبتتون

    • dreshraghi

      سلام قبل از جراحی با پزشک معالج و متخصص بیهوشی در میان بگزارید

  3. saidbabai63@gmail.com

    با سلام من سوال داشتم من پنج تا دیسک زده بیرون مهم ترین اون اینکه دیسک گردن پاره شد حتما باید عمل کنم حالا از اونجایی که من بیماری اسم هم دارم و پسوریازیس این برام مشکل ساز نمیشه اسم باعث نمیشه به کما برم یا بیماری پسوریازیس باعث عفونت در گردن من نمیشه بعد عمل باید چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

    • dreshraghi

      سلام بیمارانی مثل شما قبل از عمل مشاوره داخلی و پوست انجام میدهند و مشکل غیر قابل حلی نیست

  4. Amiri

    سلام خسته نباشید .. من مادرم قند خونش بالاس فکر کنم ناشتا ۳۰۰ و اینا بوده شایدم بیشتر .. الان باید عمل اپاندیس انجام بده خاستم بدونم بیهوشی و کلا این عمل خطر داره براشون یا نه ؟

    • dreshraghi

      سلام باید قبل از عمل همکاران داخلی یا غدد ایشان را بررسی کنند و اجازه بیهوشی بدهند

  5. سپهر

    به احترام زحمتی ک کشیدن و زمانی ک گذاشتن برای درج مطالب و سایت حداقل کاری ک به عنوان یه انسان بالغ میتونستین انجام بدین به تشکر ساده بود بجای این حمله تند و بعد نظرات مفید و جامعتون رو کامنت میکردین. یکم مهربون تر باشین

  6. Marcos

    Your article is nicely written. I am grateful for the effort you put into it. Thank you for posting such an informative post.

  7. محمد رفیعی

    سلام از توصیه های شما و وقتی که برای اینکار گذاشتید متشکرم.

  8. م۰ی

    تمام توضیحات کامل بجاوبسیار عالی فوق العاده شفاف جای تقدیروتشکرداره ازشماعزیزان???????

دیدگاه خود را بنویسید